Picture of Uroš Stanković
Analiza konzistentnosti nastavnog programa sociologije i udžbenika iz sociologije
by Uroš Stanković - Monday, 6 April 2020, 10:12 PM

komentari...
Picture of Vesna Ralić
Re: Analiza konzistentnosti nastavnog programa sociologije i udžbenika iz sociologije
by Vesna Ralić - Saturday, 11 April 2020, 09:18 PM

Dragi Uroše,
Opis problema i predmeta istraživanja je jasno opisan. Cilj i istraživačka pitanja su jasno postavljena , i istraživačka pitanja odgovaraju postavljenom cilju. Pohvale za teorijsku osnovu, vidim da si dosta literature koristio. Slažem se da je udžbenik predstavlja važan deo procesa učenja, i zato se slažem da je ovo istraživanje korisno. Jer, i mi imamo problem oko udžbenika za neke module, ali u smislu da su udžbenici stariji od učenika,pa i nekih predavača, a medicina napreduje. I naravno, veoma je važno,treba izabrati odgovarajućeg izdavača. Metodološki aspekt mi je jasan, samo bih malo skratila opis, npr na dva mesta se ponavlja ista rečenica u kojoj se pominje namera. Ovo istraživanje jeste nastavničko i jasno si izrazio njegov značaj. Kada sam počela da čitam nacrt pomislila sam da će to biti baš zahtevno i dugotrajno istraživanje, ali sam kasnije pročitala da si se opredelio za dve nastavne teme, pa mi je malo lakše smile. Sve pohvale za trud, i ako rešiš da spovedeš ovo istraživanje napravi dobar tim u te svrhe smile.
Hvala ti na komentarima za moj rad, znače mi.
Veliki pozdrav,
Vesna R.