Picture of Dusanka Komadinic
Сиромаштво (сиромаштво у Србији)
by Dusanka Komadinic - Saturday, 22 January 2011, 01:05 AM

Поштовна професорка,
Окачила сам рад како бисте ми указали на грешке које сам починила у семинарском раду, да би их кориговала до фебруарског испитног рока.
Морала сам да овкако вам пошаљем јер рад није могао да стане у целости.

унапред захвлана
Душанка Комадинић СО10/58.
Picture of Вера (Vera) Вратуша (Vratuša)
Одговор: Сиромаштво (сиромаштво у Србији)
by Вера (Vera) Вратуша (Vratuša) - Saturday, 22 January 2011, 06:53 PM

Немам ништа да додам ономе што већ пише на адреси http://147.91.75.42/moodle/mod/resource/view.php?id=3238
"Семинарски радови који су добили минус немају унете стране за цитате, или нису укључили ни један или само један примарни извор, или се не уклапају у план и програм УСОЦ1. Исправљене семинарске радове треба предати најмање 15 дана пре наредног испитног рока, а најкасније 28. јануара од 12 до 14ч код секретарице Одељења". Ваш рад конкретно "пати" од прва два пропуста - једини примарни извор, Милосављевића, обилато користите, али сте само на једном месту навели на којој се тачно страни налази оно што цитирате или парафразирате. За семинарски рад, такође, неопходно је да упоредите три краћа изворна текста типична за разуличите теоријске и методолошке приступе теми/проблему коју сте одабрали за семинарски рад. .
Picture of Dusanka Komadinic
by Dusanka Komadinic - Monday, 24 January 2011, 12:55 PM

Поштована професорка,

Кориговала сам свој рад надам се да је у реду. А што се броја страница тиче, код Милосављевића, нисам успела да пронађем где сам погрешила, ја сам из библиотеке узела онај део који је био предвиђен за недељно саопштење. Ако вам није проблем да ми укажете на цитате за које сам погрешно навела стране.

Унапред захвална
Душанка Комадинић СО10/58.
Picture of Вера (Vera) Вратуша (Vratuša)
by Вера (Vera) Вратуша (Vratuša) - Thursday, 3 February 2011, 07:49 PM

"
Проблем са првом верзијом вашег рада је било коришћење само једног примарног извора, Милосављевића, те навођење стране на којој се налази само један од цитата и парафраза. Нова верзија рада, са укључивањем још два примарна извора и потпунијим цитирањем примарних и секундарних извора него у првој верзији рада, задовољава формалне предуслове за његово прихватање да буде брањен на испиту. Морам, међутим, да додам да ви и даље преузимате податке из извора које не пријављујете. На пример: <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin-top:0in; margin-right:0in; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0in; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:Calibri; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:8.5in 11.0in; margin:1.0in 1.25in 1.0in 1.25in; mso-header-margin:.5in; mso-footer-margin:.5in; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

"Постоје подаци о великом броју људи умрлих од глади-по подацима светских организација, дневно у свету од глади и сиромаштва умре чак 25 000 особа. По извештајима Уницефа чак 80 милона деце иде сваке вечере гладно на спавање, подаци указују да су велике стопе смртности одојчади. По неким истарживањима 20% најсиромашнијег становништва зарађивало је око 1% светског дохотка, док је 20% најбогатијих зарађивало око 82% светског дохотка.

Чињеница је да 1,4 милијарде људи живи у екстремном сиромаштву тј. беди у свим длеовима света, они тешко могу себи да обезебеде основене намирнице како би задовољили своје основне поребе."

О садржинским питањима ће бити речи на фебруарском испитном року, уколико до 28. јануара предате свој семинарски рад у штампаној форми.