Недавно сам добила електронском поштом следеће питање:
Poštovana profesorka,
Nigde nisam našao informaciju o tome kako će izgledati odbrana seminarskog iz Uvoda u sociologiju 1, odnosno iz čega će se sastojati i koliko će poena nositi seminarski a koliko odbrana? Čuo sam da je došlo do izmene koncepta u odnosu na početak semestra.
Nakon vašeg odgovora, obavestiću ostale kolege preko naše grupe.
Hvala unapred,
...
Уз молбу да убудуће користимо овај форум за сва питања у вези са одвијањем наставе и полагањем Увода у социологију 1 како бисмо избегли да неко остане необавештен зато што можда није члан "наше групе", дозволите ми да овде копирам одговор:
Није дошло ни до какве промене у структури укупне оцене - 70 поена за предиспитне обавезе (10 за активност или недељно саопштење, по 30 на два колоквијума) и 30 поена за испит. Једино се изменило то да ће оцена на испиту бити целовита, без одвајања на домаћи писани рад и одбрану предатог рада у контролисаним условима. До ове измене је дошло због масовне појаве плагијата. Од сваког студента се очекује да буде у стању да продуби, образложи и одбрани тврдње изнете у писаном семинарском раду, примењујући знања стечена током редовног похађања Увода у социологију 1 и писања семинарског рада.