Picture of Mina Pavlovic
Да.
by Mina Pavlovic - Monday, 7 February 2011, 12:01 AM

У првој години сам похађала изборни курс Увод у теорију друштва који ми се јако допао, и управо тиме је била вођена моја одлука да изаберем овај предмет као изборни у другој години.
Очекивања су се испунила.
Драго ми је што се од нас очекивао самосталан рад, доста доброг резоновања при приступању теми. Слобода за критички дух. Додатно ми је драго што се поштовало наше лично мишљење о теми којом бисмо се бавили.
Међутим, ја сам запазила и неке недостатке. Искрено, осећам да ми је фалило класично предавање, или макар нека директна интеракција на часу. Група је била подељена у два дела, и ја сам била у групи која је заузимала термин вежби, стога је цео тај термин био испуњен индивидуалним радом. Наравно, могли смо консултовати професорку за било коју недоумицу, и у том смислу је све било на свом месту и одлично. Ипак, негде и даље осећам да би ми било много лакше да овладам градивом да смо имали конкретно предавање, или макар један кратак увод а потом подстицај за узајамним разматрањем теме пре него што кренемо у самостално истраживање.
Али, све у свему, јако добар курс, са јако добром тематиком који је притом и изузетна вежба за тип мишљења унутар научних оквира, али и шире.